Rolige gårdhaver på Sygehus Sønderjylland

Farverig gårdhave på Sygehus Sønderjylland

Etableringsår

Forår 2020

Etableringssted

Psykiatrisk afdeling
Kresten Philipsens Vej 15
6200 Aabenraa

Kunde

HedeDanmark
v. Regionschef Nikolaj Kongsgaard Hansen

For Sygehus Sønderjylland v. procesleder Helle Lausten.

Bed-type

To gårdhaver på i alt 200 kvm.

Anlægsgartner

De gode folk hos HedeDanmark v. Henry Johansen.

Om projektet

Psykiatrien i Region Syddanmark har prioriteret at skabe blomstrende gårdhaver på Sygehus Sønderjylland. Det skyldes, at kunst, kultur og natur har en helbredende effekt og derfor er et positivt bidrag til den øvrige behandling på sygehuset.

Vores fokus med beplantningerne i gårdhaverne var at skabe et "levende maleri", som kan nydes inde fra afdelingen af både patienter og medarbejdere.

Plantesammensætningen er holdt i rolig farver, og et begrænset udvalg af nuancer, for at skabe afdæmpet udtryk. Planternes størrelser og farver er med til at skabe dybde og højde i gårdhaverne.

For at give patienter og medarbejdere rolige former at hvile øjnene på, har vi valgt en knapt så dynamisk tilgang som i mange af vores andre projekter. Derfor har vi skabt større flader af den samme art, som skaber en rolig rytme igennem den blomstrende gårdhave.

En anden speciel detalje i projektet er vækstbetingelserne. Gårdhaverne har meget skygge og høj varme. Der er vinduer på tre sider, og gårdhavens beplantning skal også være rar at se på fra de højere etager.