Horsens Kommune

Blomstrende vejkryds

Etableringsår:

Bedet er etableret i juni 2021.

Etableringssted:

I krydset mellem Langmarksvej og Sundvej.

Kunde:

René Lambert, Ingeniør

Teknik og Miljø, Affald og Trafik

Rådhustorvet 4, 8700 Horsens

Bed-type:

539 kvm.

Anlæg udført af:

Den Lille Anlægsgartner.

Om projektet:

I Horsens har krydset, som forbinder Langmarksvej og Sundvej, gennemgået en stor forandring. Efter en veloverstået ændring af vejforløbet, har vi i samarbejde med kommunen og den lokale anlægsgartner, Den Lille Anlægsgartner, anlagt et stort staudebed.

I forbindelse med kommunens vedtagede biodiversitetsstrategi fra 2021, var der ønske om at skabe en blomstende og frodig lomme, som kunne understøtte biodiversiteten og samtidig give farve og liv til det ellers meget grå vejkryds.

Opgaven var derudover særligt at have fokus på, at give plads og opmærksomhed til Kaj Rugholms skulptur, som daværende Horsens Sparekasse fik opført i 1980.

Plantesammensætningen består af både hjemmehørende og ikke-hjemmehørende arter. Vi har udvalgt arterne med stort fokus på variation i farver, former og blomstringssæson, og planterne er organiseret i grupper af forskellige mix. Dette har vi gjort for at sikre en langvarig og kontinuerlig blomstring i hele arealet, så der hele tiden er nye farver og former, der afløser hinanden. Samtidig har vi taget hensyn til, at plantesammensætningen skal have en vis grad af gentagelse, så der skabes ro for øjet, når bilisterne kører forbi.

Vi har både brugt blomstrende stauder, solitære græsser og forårsblomstrende løg.