Vores projekter

Hver enkelt af vores projekter har en historie, og herunder kan du læse et udvalg af dem. Udover dem vi præsenterer her, så laver vi også en masse vejbede, helleanlæg og parkeringspladser. 

Genforeningspladsen i Christiansfeld

Christiansfeld i Sønderjylland blev den 4. juli 2015 udnævnt til Verdensarv af UNESCO´s verdensarvskomite. I 2010 startede en 7 år lang renovering af bymidten i Christiansfeld, herunder også Genforeningspladsen. I efteråret 2018 sættes det sidste punkt, når vi beplanter brinker ned til det nyåbnede å-løb med Byblomster. I samarbejde med Kolding Kommune har vi projekteret en beplantning, som vil give et frodigt og blomstrende anlæg, der giver oplevelser til publikum over hele året. I foråret 2018 har vi udsået en blanding af valmuer, boghvede, honningurt og blå hør, for at skabe et blomsterflor henover sommeren, indtil vi planter stauder i september 2018. 

Banegårdsvej i Skanderborg

På Banegårdsvej i Skanderborg har vi, i samarbejde med de gode folk i Skanderborg Kommunes entreprenørafdeling, tilføjet Byblomster til et bed på 95 kvm.

Bedet blev beplantet i oktober/november 2017.

Der blev både lagt blomstrende løg og en sammensætning af stauder, som passer nøjagtigt til vækstbetingelserne i dette bed.

 

Birkebo plejecenter i Østbirk

I samarbejde med Horsens Kommune har vi etableret fire Byblomstrende bede foran Birkebo plejecenter.

Denne opgave var særdeles spændende, fordi vi her fik lov at lege med en ekstra dimension. Nemlig at skabe minder gennem de rette valg af stauder og blomsterløg. Vi ønskede at både medarbejdere, besøgende og beboere på Birkebo ville få en blomstrende velkomst foran deres plejecenter, samtidig med muligheden for at plukke blomster. Blomster kan nemlig mange ting, og særligt vores sanser kan stimuleres, også hos ældre og demente borgere, som det er tilfældet på Birkebo. 

Oplevelsesvirksomheden Fængslet i Horsens

Fængslet i Horsens er på mange måder en spændende virksomhed. Hver dag besøger rigtig mange gæster de smukke gamle bygninger, og derfor var det oplagt for Fængslet at starte den varme velkomst allerede foran den fine grønne hoveddør.

I efteråret 2018 blev der derfor, med vores anlægsgartners hjælp, plantet stærke stauder og smukke blomsterløg. Fængslet i Horsens var faktisk i sin tid et mande-fængsel. Derfor havde vores plantespecialist, Hanne, meget sjov med at lave en plantesammensætning, som netop tog udgangspunkt i nogle maskuline former og farver. Vi glæder os til at se planterne folde sig ud i 2019, hvor det vil vise sig, om vi har fået skabt netop dén sammensætning af planter, som kan spille op til de store mure.

Vil du vide, hvordan det foregår?