Hvem er vi?

Tre blomstrende generationer

Byblomst ville ikke være en realitet, havde det ikke været for Ove Andre Pedersen og Henning Andre Pedersen – de to generationer af gartnere som vores direktør Mette følger efter. Både fordi det er herfra, hun har sin interesse for planter. Og fordi det er hendes far Henning, der via hans gartneri, Gartneriet Pedersen A/S i Blegind, leverer planter til vores projekter.

I Byblomst’ maskinrum sidder Christina sammen med Mette. Christina er have- og parkingeniør og supplerer derfor Mettes antropologiske viden og erfaring på bedste vis. Mette har tidligere arbejdet med psykisk sårbare og stressramte i en fælleshave. Herfra har hun fået en indsigt i, hvad planter kan gøre for mennesker. Sammen er de et stærkt og tværfagligt team, der kan beplante selv de største offentlige arealer med smukke Byblomster direkte fra gartneriet i Blegind.

I dag består gartneriet af Hennings egne huse samt de drivhuse hans far Ove (Mettes farfar) havde på nabo-matriklen. Gartneriet består af både væksthuse og friland. Dette betyder, at vi både kan afprøve mange sorter og opformere dem fra frø samt afprøve deres robusthed på friland.

Når der skal pakkes planter til vores projekter, er det Hennings dygtige medarbejdere, der står for arbejdet. De indsamler alle de forskellige sorter fra friland og kører planterne ind i pakkerummet. Her fordeles planterne i 18-hulsbakker efter vores fordelingsnøgle, der sammen med afstandsrive og plantemanual sendes direkte til vores kunder.

biodiversitet-byer

Urban diversitet - mere natur i byerne

Vi har en vision om en fremtid med urban diversitet. Urban diversitet handler for os om at supplere byernes mange asfalt- og flisefyldte rum med blomstrende bede. Denne vision strammer fra et ønske om en fremtid, hvor stauder er en mere integreret del af det moderne byliv - både til glæde for dyr og mennesker. Vi ved nemlig, at diversitet i beplantning både øger mængden af endorfiner i hjernen og sænker kortisol og blodtrykket hos (vrede) trafikanter. Vi ved også, at en tam og trimmet natur, som findes i parker og udearealer, der typisk består af klippet græs og træer, stimulerer den såkaldte målrettede opmærksomhed. Modsat stimulerer en mere vild og mangfoldig natur den spontane opmærksomhed, hvilket er målet, for …

”Når den spontane opmærksomhed stimuleres, opbygger vi positive emotioner og energi, der styrker vores sociale funktioner og nedsætter vores stressniveau” (Fredens, 2012 i Habitats, 2013)

Grønt er altså ikke kun godt for øjet, men for hele vores organisme – og diversitet er kodeordet! I Byblomst er vores mission derfor at øge mangfoldigheden i flora og fauna i byerne og samtidig styrke trivslen og fællesskabet mellem mennesker. Dette vil vi gøre med blomstrende stauder i smukke bede på offentlige arealer.

Vi har kæmpet mod asfaltjunglen siden 2018

Vi leverer specialprojekterede staudebede til bynære og vejnære områder og har arbejdet på at få flere blomstrende bede ind i byerne siden vores opstart i 2018, hvor Mette etablerede firmaet på baggrund af et ønske om at gøre noget godt for både mennesker og biodiversitet. Siden da har vi installeret over 50 innovative staudebede i 16 forskellige kommuner i Danmark. Se nogle af vores projekter her.

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan skabe flere blomstrende anlæg hos jer.