Hvem er vi?

Tre blomstrende generationer

Byblomst udspringer fra 3 generationer af plantenørder. Mettes farfar, Ove Andre Pedersen byggede sit gartneri i Blegind, syd for Århus, i starten af 60'erne, og bagefter fulgte hans søn og Mettes far, Henning Andre Pedersen i hans fodspor.

I dag består gartneriet af Hennings egne huse samt de drivhuse som Mettes farfar havde på nabo-matriklen. Gartneriet består af både væksthuse og friland. Det betyder, at vi både kan afprøve mange sorter og opformere dem fra frø samt afprøve deres robusthed på friland.

Når der skal pakkes planter til vores projekter, er det Hennings dygtige medarbejdere, der står for arbejdet. De indsamler alle de forskellige sorter fra friland og kører planterne ind i pakkerummet. Her fordeles planterne i 18-hulsbakker efter vores fordelingsnøgle, der sammen med afstandsrive og plantemanual sendes direkte til vores kunder.

På Fængslet i Horsens sidder Mette sammen med Christina og Carina. Mette er uddannet i antropologi og har tidligere arbejdet med psykisk sårbare og stressramte i en fælleshave. Christina er have- og parkingeniør og specialiseret i at bruge stauder i det offentlige rum. Carina er uddannet i religionsvidenskab med fokus på fællesskabsformer i vores samtid.

 

Urban diversitet - mere natur i byerne

Vi har en vision om en fremtid med urban diversitet. Urban diversitet handler for os om at supplere byernes mange asfalt- og flisefyldte rum med blomstrende bede. Denne vision strammer fra et ønske om en fremtid, hvor stauder er en mere integreret del af det moderne byliv - både til glæde for dyr og mennesker. Vi ved nemlig, at diversitet i beplantning både øger mængden af endorfiner i hjernen og sænker kortisol og blodtrykket hos (vrede) trafikanter. Vi ved også, at en tam og trimmet natur, som findes i parker og udearealer, der typisk består af klippet græs og træer, stimulerer den såkaldte målrettede opmærksomhed. Modsat stimulerer en mere vild og mangfoldig natur den spontane opmærksomhed, hvilket er målet, for …

”Når den spontane opmærksomhed stimuleres, opbygger vi positive emotioner og energi, der styrker vores sociale funktioner og nedsætter vores stressniveau” (Fredens, 2012 i Habitats, 2013)

Grønt er altså ikke kun godt for øjet, men for hele vores organisme – og diversitet er kodeordet! I Byblomst er vores mission derfor at øge mangfoldigheden i flora og fauna i byerne og samtidig styrke trivslen og fællesskabet mellem mennesker. Dette vil vi gøre med blomstrende stauder i smukke bede på offentlige arealer.

Vi har kæmpet mod asfaltjunglen siden 2018

Vi leverer specialprojekterede staudebede til bynære og vejnære områder og har arbejdet på at få flere blomstrende bede ind i byerne siden vores opstart i 2018, hvor Mette etablerede firmaet på baggrund af et ønske om at gøre noget godt for både mennesker og biodiversitet. Siden da har vi installeret over 50 innovative staudebede i 16 forskellige kommuner i Danmark. Se nogle af vores projekter her.

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan skabe flere blomstrende anlæg hos jer.